tirsdag den 29. september 2015

Havereportage: Ålborg, Østre kirkegård


På Østre kirkegård i Ålborg er anlagt et nyt område i en del af kirkegården. "Staudekvarterer", som de kalder dem. Det er anonyme urnegravsteder, hvor urnen simpelthen får lov at ligge nede et sted i det smukke mellem blomsterne. Jeg besøgte stedet sidst i august, hvor lyset drillede lidt ifht at tage billeder.
Jeg håber I kan fornemme lidt af hvor smukt det virkelig var: kølige blå nuancer, høje græsser der vejer i vinden, gult og lilla.Det er bygget op i cirkulære bede med græsstier imellem. Som de selv beskriver det i indbydelsen til indvielsen:
"Centrum er to kæmpestore, cirkelformede staudebede; den yderste ring blomstrer primært i forsommeren, mens den inderste ring når sit fulde potentiale i sensommeren. Der er anlagt stier ind mellem stauderne, og udenom blomstrer 150.000 krokus i marts og april."
Aller yderst områder med græsser og træer. Simpelthen så fint! Det er tænkt som et alternativ til fx anonym nedsættelse af urne i græs, eller skov. Jeg skal helt sikkert tilbage igen og se det i forår og forsommer.

"Staudekvarteret skal både være et område til sorg og fordybelse og til grønne oplevelser for kommunens 
borgere."  

 Læs mere her om kirkegården, med skematisk oversigt over opbygningen og flere billeder fra bedene i løbet af året. Et besøg kan klart anbefales.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar